Sportmassage

Ook voor sportmassage kunt u terecht bij Piet Hein fysiotherapie. Liz Girgensohn is een gecertificeerd sportsportmasseur en werkt ook met voetreflexologie.

Sportmassage richt zich op de spieren in ons lichaam en heeft als doel de bloedsomloop lokaal en algeheel te verbeteren. Doel hierbij is verkrampte of stijve (hypertone) spieren soepeler te maken, wat kan leiden tot minder spierspanning, minder pijn en of het bevorderen van het herstel van beschadigde spieren (overbelasting, blessure). Een massage bevordert ook een goede nachtrust.

Sportmassage kan activerend gegeven worden wanneer men bijvoorbeeld een sportprestatie wil leveren om optimale opslag van energie in de spieren te creëren.

Ook kan het als ontspanningsmassage gegeven worden wanneer er een stijf gevoel optreedt in de spieren door ophoping van afvalstoffen. Deze worden strijkend en knedend uit de spieren gemasseerd. Denk bijvoorbeeld aan spierknoopjes in de nek en schouders na te lang zitten achter de computer.

Voetreflexologie is een 5000 jaar oude geneeswijze, waarbij men uitgaat van energiebanen die door het gehele lijf lopen en eindigen in de voeten als reflexpunten. Door deze reflexpunten te prikkelen wordt de hele energiebaan gestimuleerd en eventuele blokkades opgeheven.

Voetreflexologie is een zeer ontspannende behandeling en ook goed geschikt wanneer een pijnlijke plek elders in het lichaam niet direct aangeraakt mag of kan worden.

In bepaalde gevallen kan een fysiotherapeut het advies geven om naast of na het afsluiten van de fysiotherapeutische behandelingen enkele keren naar de sportmasseur te gaan. Uiteraard kunt u ook rechtstreeks bij hen terecht.

Sportmassage valt buiten de fysiotherapeutische vergoedingen van uw zorgverzekering en komt dan ook voor eigen rekening.

Kosten Sportmassage 30 min €30,-
60 min €52,-

Voor het maken van een afspraak voor sportmassage kunt u rechtstreeks bij Liz een afspraak maken via onderstaand nummer.

 

Liz Girgensohn
Telefoonnummer: 06-51374363 (U kunt ook een bericht op WhatsApp sturen)
Locatie: Piet Hein Fysiotherapie (Piet Heinflat 70)

 

Werkdagen:

Dinsdag 16:30 – 21-00 uur
Woensdag 08:00 – 12:00 uur