Meer Bewegen Voor Ouderen

Ook dit jaar kunnen wij weer het beweegprogramma ‘Meer Bewegen Voor Ouderen’ (MBVO) aanbieden. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar kan het financieel erg voordelig of zelfs gratis zijn!

Wat is  MBVO?

MBVO is een beweegprogramma voor mensen van 55 jaar en ouder die op een verantwoorde manier fit willen worden of blijven. U traint bij ons altijd onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Wij horen vaak van patiënten op leeftijd dat zij meer klachten krijgen als zij zelfstandig in een sportschool trainen. Dit komt vaak omdat zij onervaren zijn in het trainen in een sportschool. Velen van hen wil graag begeleiding van iemand die weet hoe hun lichaam in elkaar steekt. Bij ons wordt u dan ook begeleidt door één van onze fysiotherapeuten.
Wij vinden het belangrijk dat u van tevoren een medische intake van een fysiotherapeut krijgt. Zo leren wij u en uw lichaam kennen waardoor wij u een individueel en veilig beweegprogramma kunnen aanbieden die overeenkomt met uw wensen en lichamelijke mogelijkheden.
Na de medische intake zal er een individueel beweegprogramma van 12 weken starten, met een frequentie van één keer per week. De trainingen duren 60 minuten.

Na dit programma kunt u ervoor kiezen om door te gaan met trainen en bij ons een regulier sportprogramma te volgen (dit zijn de Fysio Fit lessen).

Wanneer u zich opgeeft voor MBVO zal er ook een intake gesprek gepland worden welke wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. In deze intake bespreken we uw mogelijkheden en doelen voor dit bewegingsprogramma.

Voor wie MBVO?

MBVO is geschikt voor iedereen van 55 jaar of ouder. U hoeft geen klachten aan het lichaam te hebben om hieraan deel te nemen. Als u al lid bent van de door ons gegevens Fysio Fit lessen of een andere sportschool, kunt u alsnog aanspraak maken op MBVO.

Wanneer start MBVO?

De lessen starten elke kwartaal, de eventuele (deel)vergoeding door uw zorgverzekeraar geldt slechts één keer per kalenderjaar.
Sommige MBVO groepen zijn al vol. Belt u daarom om te vragen naar onze beschikbare tijden.

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn zeer verschillend per verzekeraar en lang niet alle verzekeraars vergoeden dit beweegprogramma. Via deze link kunt u kijken of uw zorgverzekeraar financieel bijdraagt aan MBVO.
Als uw zorgverzekeraar geen kosten draagt voor MBVO, maar u toch hieraan wilt deelnamen, dan zijn hier de eenmalige kosten van €132,- aan verbonden.

 

Hoe kan ik mij opgeven?

U kunt zich opgeven door u via de e-mail in te schrijven. Graag vernemen wij van u op welke van de door ons beschikbaar gestelde tijd(en) u wenst te gaan trainen. Ook vernemen wij graag van u hoe u bent verzekerd.
Als u toch nog vragen heeft over MBVO, kunt u ons ook bellen.