Back-Check

Veel mensen zijn bekend met lage rugklachten. Bij veel van deze mensen blijven de klachten telkens weer terugkomen, soms zelfs ondanks fysiotherapie, massage of trainen in de sportschool.

Met de Back-Check van Dr. Wolff kunnen wij de krachtverhoudingen tussen de spiergroepen, die het belanrijkste zijn voor de rug, testen en daarmee de ‘fitheid’ en gezondheid van de rug in kaart brengen. Mogelijk zijn de spieren niet krachtig genoeg en/of zijn de verhoudingen onderling niet in balans en wordt de rug niet symmetrisch belast.

In het grafische overzicht dat hieruit voortkomt wordt de spierkracht per spiergroep vergeleken met een bepaalde norm (gebaseerd op uw leeftijd, lichaamsgewicht en lichaamslengte) en krijgen we inzicht in de verhoudingen tussen deze spiergroepen. Een ‘gezonde’ rug heeft zowel voldoende kracht als de juiste onderlinge spierkrachts-verhoudingen.

Met het Back-Check trainingsprogramma van Dr. Wolff kunt u op een unieke wijze uw rug trainen zoals u dat nooit eerder heeft kunnen doen. De biofeedback meter die tegen uw rug wordt geplaatst vertaald  de  beweging die u maakt in uw rug. Hierdoor zijn specifieke (kleine) bewegingen mogelijk, waarbij u spieren traint die de primaire sturing van de rug verzorgen.

Doordat u op het scherm voor u ziet hoe uw rug beweegt, of hoe u uw rug juist stabiel houdt zonder te bewegen, kunt u uw rug op de beste manier trainen.

Voor wie is de Back-Check bedoeld?

Voor personen met een verhoogd risico op klachten waarvan men (preventief) de belastbaarheid wil vaststellen. De Back-Check van Dr Wolff is gestandaardiseerd, geprotocolleerd en kent normwaarden.